Afleveren en transporteren van hulpgoederen

december 2021

Spoetnik is op kerstvakantie vanaf donderdag 23 december 2021 tot dinsdag 11 jan 2022. Gedurende onze vakantieperioden is de hal van Spoetnik gesloten voor het afleveren van goederen. Vanwege de nieuwe corona lockdown kunnen hulpgoederen (hopelijk) weer vanaf woensdag 19 januari 2022 worden afgeleverd.
Bestuur en medewerkers van Stichting Spoetnik wensen u een fijne kerst en alvast het allerbeste voor 2022!.

Spoetnik volgt alle corona-maatregelen ingesteld door de Nederlandse regering. Hou onze website in de gaten voor de laatste stand van zaken rond het open zijn van de Spoetnik hal, het afleveren en ophalen van hulpgoederen en het laden van vrachtwagens. Vanwege de Corona-crisis blijft het mogelijk dat we e.e.a. snel moeten aanpassen.
Ruim twintig keer per jaar verzorgt Spoetnik een transport met hulpgoederen naar Oekraïne. Deze goederen gaan onder meer naar kindertehuizen, ouderenorganisaties, ziekenhuizen, scholen, grote éénoudergezinnen en jeugdgevangenissen.

Afleveren bij Spoetnik De hulpgoederen die we inzamelen en transporteren zijn van allerlei aard: kleding, schoeisel, medicamenten, medische hulpmiddelen (bijvoorbeeld rolstoelen, rolatoren, operatietafels etc), speelgoed, meubelen, computers (minimaal pentium III pc's), verzorgingsmiddelen (zeep, tandpasta, maar ook handdoeken, beddengoed e.d.), apparatuur (vooral die nuttig zijn in ziekenhuizen en tehuizen, zoals nog in goede staat verkerende wasmachines, koelkasten e.d.), kinderwagens, keukengerij (glazen, borden e.d.), lang houdbare voedingsmiddelen etc., etc.

Inzamelpunt

Indien u dergelijke goederen voor ons beschikbaar heeft, kunt u die iedere woensdag en vrijdag vanaf 10:00 t/m 16:00 afleveren bij ons inzamelpunt. Spoetnik beschikt over een (gedeelde) oude sporthal in hartje centrum van Vlaardingen. Aan de Jacob Assendelftplaats bevindt zich onze opslagplaats. Het betreft de tweede sporthal die grenst aan de ruime parkeerplaats op de Jacob Assendelftplaats. De ingang kunt u herkennen aan de blauw-gele Oekraïense vlag die er boven hangt te wapperen. U bent van harte welkom, we zullen u zo veel mogelijk helpen met uitladen. En voor bedrijven die ons willen steunen met goederen: denk ook aan de belastingaftrek van dergelijk giften!

Route naar Spoetnik's inzamelpunt

Auto

Indien u met de auto komt, en u komt via de noordelijke ringweg om Rotterdam verlaat deze dan deze snelweg bij afslag no. 8 'Vlaardingen-West'. Volg daarna de route zoals op de detailkaart aangegeven en hieronder beschreven.

Kaart Spoetnik - Vlaardingen De route op de kaart aangegeven is niet de kortste, maar wel de eenvoudigste en snelste weg: volg de Marathonweg totdat u na bijna 2 km de spoorweg overgestoken bent. Houdt links aan en rijdt de Deltaweg af; u kruist dan wederom de spoorweg en volgt verder de Parallelweg langs het spoor. Vlak na het station aan uw rechterhand gepasseerd te zijn, slaat u linksaf de Westhavenkade in. Na een goeie honderd meter gaat u linksaf de Vette Oordskade op, en u zal na circa 80 meter aan uw rechterhand de achterkant van de voormalige sporthallen aan de Jacob Assendelftplaats kunnen zien. Zowel aan de zuidkant (beperkt) als aan de noordzijde van de sporthal (ruim) is parkeergelegenheid. De ingang van Spoetnik bevindt zich aan de westzijde; even rond de hal lopen dus.

Tram en trein

Vanaf Rotterdam Centraal neemt u de trein naar Vlaardingen Centrum. Deze treinrit duurt ongeveer 12 minuten en een retour tweede klas kost u € 3,80.

Vanaf het station in Vlaardingen bent u in een paar minuten lopen bij de hal van Spoetnik. U loopt de Westhavenkade op, waarbij u het water aan uw rechterhand houdt (zie detailkaart). Na een goeie honderd meter slaat u links af de Vette Oordskade in. Na circa 80 meter doemt aan uw rechthand de achterkant van de sporthallen aan de Jacob Assendelftplaats op. De ingang bevindt zich aan de andere kant, het makkelijkste om rechtsom er om heen te lopen, u loopt dan grotendeels via de parkeerplaats die zich noordelijk van de hal bevindt.