2005: Stand van zaken Transporten en Aanvragen

bijgewerkt 6 oktober 2005

Hieronder een overzicht van Spoetnik's verrichte hulptransporten en andere projecten in 2005 tot nu toe. Dit overzicht zal nog in de rest van het jaar worden aangevuld. Ook staan nog niet alle reeds uitgevoerde projecten vermeld. Een overzicht continue in progress dus.

Bij het verzamelen en transporteren van hulpgoederen naar Oekra´ne werkt Spoetnik altijd samen met Oekra´ense zusterorganisaties. Dit jaar is tot nu toe met vijf Oekra´ense organisaties samengewerkt:

  • Psychiatrisch ziekenhuis Romni; distribueert de goederen in de gehele omgeving van Romni

  • B.F. Spoetnik Oekra´ne; distribueert de hulpgoederen in Brawari (voorstad van Kiev)

  • International Charity Fund "People for People"; brengt de goederen naar hulpbehoevenden in Tsjernigiv

  • Virtus, deze levert de goederen aan de juiste bestemmingen in Tsjernigiv, Donetsk en Kiev

  • Contribution to Medicine Development; brengt de goederen naar Cherson, Bila Tserkva en Kiev.

Beja en Ton in overleg Spoetnik hanteert het uitgangspunt dat de ontvangende partij in Oekra´ne zelf de fondsen moet vinden om de transportkosten te betalen. Omdat Romni een zeer arme stad is en het ziekenhuis aldaar ook geen geld heeft, heeft Spoetnik bij uitzondering het transport naar deze stad betaald. Voor 'People for People' en 'Contribution to Medicine Development' heeft Spoetnik dit jaar ook bijgedragen in de transportkosten.

Spoetnik werkt altijd met Oekra´ense transporteurs daar op deze manier ook de economie in Oekra´ne wordt ondersteund. Een transport kost tussen de EUR 2500,- en EUR 3000,-. De exacte prijs schommelt over het jaar gezien en is met name afhankelijk van de vraag naar transportmiddelen vanuit de Oekra´ense zakenwereld op dat moment.

Tot op heden heeft Spoetnik dit jaar reeds twaalf transporten met hulpgoederen naar Oekra´ne verzorgd. Spoetnik wordt ook geregeld verzocht voor steun in diverse speciale gevallen. Dit jaar zijn tot nu toe o.a. binnengekomen:

  • Verzoek om financiŰle bijdrage aan een operatie van een meisje die een kunstoog nodig heeft.

  • Aanvragen van een medische second opinion in Nederland voor een jongen van 17 jaar en informeren welke operatie uitgevoerd zal moeten worden.

  • Bijdrage gevraagd voor een operatie van een Tsjernobyl - patiŰnt.


Terug naar de begin pagina