Spoetnik steunt Run 4 Romny - 26 & 27 maart 2007

8 februari 2007

Run 4 Romny - 26 & 27 maart 2007Steun Run 4 Romny!

Vlaardingse lopers gaan op 26 en 27 maart ruim 160 km lopen voor een revalidatiecentrum voor gehandicapte kinderen in Romny. De sponsorloop gaat in een nacht en een dag van Vlaardingen naar Zutphen. In Zutphen gaan de lopers op 28 maart meedoen met een landelijke veldloop voor ambtenaren. De estafetteloop Run 4 Romny heeft als motto: loop warm voor gehandicapte kinderen in Oekra´ne!

Betrokkenheid bij Oekra´ne

De Stichting Spoetnik heeft Romny onder de aandacht van de Vlaardingse ambtenaren gebracht. Tijdens het bezoek aan Vlaardingen afgelopen juni van presidentsvrouw Kateryna Joesjtsjenko is gesproken over een samenwerking met Romny. Dit heeft geleid tot een project van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, waarbij de gemeente Vlaardingen, Stichting Spoetnik en Moravskß Trebovß (de partnerstad van Vlaardingen in TsjechiŰ) Romny helpen bij het verbeteren van de voorlichting aan de burgers.

Sponsorloop voor revalidatiecentrum

Medewerkers van de gemeente Vlaardingen hebben vanwege het samenwerkingsproject in december 2006 een werkbezoek gebracht aan Romny. De ambtenaren ontmoetten daar onder andere de sympathieke Oekra´ense Nataliya Osaulenko, die sinds 2002 een revalidatiecentrum 'runt' voor lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen in een voormalig schoolgebouw.
Onder de indruk van het goede werk voor deze kinderen is het idee ontstaan een sponsorloop te organiseren. Alle giften komen ten goede aan het revalidatiecentrum.

Helpt u mee?

Romny 1100 jaar Met Run 4 Romny willen de lopers zoveel mogelijk geld bij elkaar brengen om de gehandicapte kinderen te laten bewegen en sporten. De lopers voeren actie op persoonlijke titel en in eigen tijd. De Stichting Spoetnik steunt Run 4 Romny.

Draagt u het revalidatiecentrum in Romny ook een warm hart toe? U kunt uw bijdrage rechtstreeks overmaken op girorekeningnummer 69 309 12 ten name van Stichting Spoetnik te Vlaardingen onder vermelding van 'Donatie Run4Romny'. Kijk voor meer informatie, bijvoorbeeld ook voor sponsormogelijkheden, op www.run4romny.nl.

 


Terug naar de begin pagina