Lustrum humanitaire actie voor Oekra´ne van basisschool Het Anker en Stichting Spoetnik

9 november 2004

Sjouwen.. Op vrijdag 12 november om 14.00 uur bij basisschool 'Het Anker' te Vlaardingen 250 nieuwe rugzakken, voedselpakketten voor ouderen voor de kerstdagen en schoeisel, kleding en speelgoed laden in een vrachtwagen naar Oekra´ne. De scholieren van Het Anker hebben deze rugzakken gevuld met leuke en nuttige dingen voor hun Oekra´ense leeftijdsgenootjes. Deze rugzakjes zullen worden verdeeld onder invalide en aan het Down's syndroom lijdende kinderen in kindertehuizen.

Het Anker is zo enthousiast over de samenwerking met ons, dat zij deze actie nu voor de vijfde keer gezamenlijk uitvoeren. Vermeldenswaard is dat toevallig onder de naam 'Rugzak' steunt het Nederlandse Ministerie van Onderwijs basisscholen die kinderen met het Down's syndroom opnemen; die scholen krijgen dan extra begeleiding.

Zie ook onderstaand persbericht

Record aantal vrachtwagens naar Oekraïne

Op zaterdag 13 november zal Stichting Spoetnik de vrachtwagen die ze de dag er voor met Het Anker begonnen is te vullen, verder volladen bij haar opslaghal aan de Jacob Assendelftplaats in het centrum van Vlaardingen. Het zal de 21ste vrachtwagen met hulpgoederen zijn die we dit jaar naar Oekra´ne transporteren en wij breken daarmee het record aantal vrachtwagens per jaar in haar twaalfjarige geschiedenis! We willen er een speciale dag van gaan maken!

In december zullen overigens nog twee vrachtwagens naar Oekra´ne vertrekken.

Zie ook onderstaand persbericht

Persbericht 9 november 2004

Vlaardingen, 9 november 2004,

PERSBERICHT

Lustrum humanitaire actie voor Oekra´ne van basisschool Het Anker en Stichting Spoetnik

Vlaardingen, 9 november - Stichting Spoetnik, humanitaire hulp aan Oekra´ne, gaat op vrijdag 12 november om 14.00 uur bij basisschool 'Het Anker' te Vlaardingen 250 nieuwe rugzakken, voedselpakketten voor ouderen voor de kerstdagen en schoeisel, kleding en speelgoed laden in een vrachtwagen naar Oekra´ne. De scholieren van Het Anker hebben deze rugzakken gevuld met leuke en nuttige dingen voor hun Oekra´ense leeftijdsgenootjes. Deze rugzakjes zullen worden verdeeld onder invalide en aan het Down's syndroom lijdende kinderen in kindertehuizen.
Het Anker is zo enthousiast over de samenwerking met Stichting Spoetnik, dat zij deze actie nu voor de vijfde keer gezamenlijk uitvoeren. Vermeldenswaard is dat toevallig onder de naam 'Rugzak' steunt het Nederlandse Ministerie van Onderwijs basisscholen die kinderen met het Down's syndroom opnemen; die scholen krijgen dan extra begeleiding.

Op zaterdag 13 november zal Stichting Spoetnik de vrachtwagen verder volladen bij haar opslaghal aan de Jacob Assendelftplaats in het centrum van Vlaardingen. Het zal de 21ste vrachtwagen met hulpgoederen zijn die Spoetnik dit jaar naar Oekra´ne transporteert en zij breekt daarmee het record aantal vrachtwagens per jaar in haar twaalfjarige geschiedenis! In december zullen overigens nog twee vrachtwagens naar Oekra´ne vertrekken.

Ieder woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur kunnen goederen worden afgegeven aan de Jacob Asendelftplaats, de tweede sportzaal achter de Lijnbaanhal. De ingang is makkelijk te vinden, de blauw-gele Oekra´ense vlag hangt uit als de mensen van Spoetnik aanwezig zijn.

Stichting Spoetnik is een humanitaire organisatie die hulp brengt en projecten uitvoert in Oekra´ne. De organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers en verleent naast het uitvoeren van haar hulprojecten eveneens hulp bij het wegwijs maken in het leveren van humanitaire hulp aan Oekra´ne, bijvoorbeeld bij het opmaken van douanedocumenten. In Oekra´ne werkt Spoetnik samen met zes humanitaire organisaties; deze organisaties zijn door de Commissie Humanitaire zaken te Kiev gemachtigd om de hulpgoederen te ontvangen en distribueren. Spoetnik onderhoudt eveneens nauwe banden met ministeries in zowel Nederland als Oekra´ne, met de Nederlandse ambassade in Kiev en met de Oekra´ense ambassades in Den Haag, Brussel en Parijs. Ook werkt zij onder andere samen met de Kinderbescherming, het Nederlands Helsinki ComitÚ en diverse Rotary's.

Wilt u meer over Stichting Spoetnik weten, kijkt u dan op onze website www.spoetnik.nl of neem contact op met Stichting Spoetnik. Tel 010-4741942 of 010-4552503 of mobiel 06-54607683 of per e.mail: info@spoetnik.nl.


Terug naar de begin pagina