Spoetnik 15 jaar! Benefietconcert op donderdagavond 27 november!

Algemeen  | Programma | Doel & opbrengst | Kaarten  | Artiesten | Ondersteuning  | Theater Zuidplein | Contact

Spoetnik voor Oekraine - 27 november In november 2008 bestaat Stichting Spoetnik - humanitaire hulp aan Oekraïne, 15 jaar. We gaan dit vieren met een benefietconcert waarmee we eveneens alle vrijwilligers, ondersteuners en samenwerkende partners van Spoetnik willen bedanken.
Onder de titel 'Spoetnik voor Oekraïne' houden we dit benefietconcert in Theater Zuidplein te Rotterdam op donderdagavond 27 november 2008. Met een bijzonder programma doen wij er alles aan om een volle zaal aan bezoekers (600 personen dus!) te verwelkomen en daarmee zowel de hulpprojecten van Spoetnik als de Oekraïense (muziek)cultuur onder de aandacht brengen.

Diverse topacts uit Oekraïne en Nederland op het gebied van Oekraïense folklore, koor- en klassieke muziek en dans hebben hun medewerking toegezegd, waaronder het Utrechts Byzantijns Koor, het ensemble Otrada, de zangeres Elena Kopanychuk, het ensemble Uzory uit Mykolajiv en het Lysenko Koor uit Nieuwegein. Deze artiesten zullen zowel afzonderlijk als gezamenlijk hun repertoire ten gehore brengen in een concert dat leidt tot een spectaculair muzikaal slot! Alle deelnemende artiesten zijn het er over eens: een dergelijke concert in dit genre en op deze schaal is niet eerder in Nederland gehouden en zeker de grand finale zal uniek blijken!

Doel & opbrengst

De opbrengsten van het benefietconcert komen geheel ten goede aan hulpprojecten in Oekraïne. We verzamelen in het bijzonder fondsen voor de realisatie van een kinderspeelplaats bij een psychiatrisch ziekenhuis in Romny en een jeugdopvangcentrum te Loehansk. Met het benefietconcert willen we tevens de culturele samenwerking tussen Nederlandse en Oekraïense artiesten bevorderen.

Kaarten

Kaarten a € 25,- p.p. zijn te bestellen via de kassa (010-2030203) en de website van Theater Zuidplein of te reserveren via een emailtje aan ons.

Wij hopen u op 27 november te kunnen begroeten en bij te praten.

Programma

Vanaf 20:00 tot circa 23:00 spelen topacts uit Oekraïne en Nederland Oekraïense folklore-, koor- en klassieke muziek:

19:00Zaal open, met informatiestands en muziek in de foyer
20:00Openingswoord en welkom
20:10Lysenko koor + Elena Kopanychuk
20:35Elena Kopanychuk, solo
20:50Uzory
21:15Pauze
21:45Utrechts Byzantijns Koor
22:10Presentatie "Spoetnik"
22:20Otrada
22:50Grand finale
23:00Slot

De genoemde tijdstippen voor de start van de optredens van de artiesten zijn bij benadering. Gedurende het concert kan hier van worden afgeweken.

Tijdens het concert zal voor iedere bezoeker een programmaboekje beschikbaar zijn. In dit boekje zal naast informatie over het concert zelf en de optredende artiesten, veel te lezen zijn over Stichting Spoetnik en haar activiteiten.

Artiesten

Otrada

Otrada

Het ensemble Otrada bestaat uit in Nederland wonende muziekprofessionals uit Oekraïne en Rusland. Na het afronden van diverse muziekgerelateerde opleidingen in Oekraïne en Rusland vervolgen zij hun professionele carrière in Nederland. Drie zangeressen, samen met vier muzikanten op bajan, balalaika (tevens zanger), domra en bas-balalaika, spelen volksmuziek, licht klassiek, zigeunermuziek en estrada (lichte popmuziek) uit de voormalige Sovjet-landen.

Zie voor meer informatie de website van Otrada.

Utrechts Byzantijns Koor

Utrechts Byzantijns Koor Het Utrechts Byzantijns Koor is een ruim 40 stemmen sterk mannenkoor onder leiding van Grigori Sarolea. Zij zingen Oekraïense religieuze en profane liederen, waaronder kozakkendans- en minneliederen. Het koor treedt tijdens concerten op in originele Oekraïense kledij en de uitsluitend Nederlandse zangers en dirigent beijveren zich om de Oekraïense zangcultuur te verspreiden.

Zie voor meer informatie de website van het Utrechts Byzantijns Koor.

UzoryUzory

Het Oekraïense ensemble Uzory uit Mykolajiv is voor de Nederlandse liefhebber van Oekraiense muziek al vele jaren een grote bekende. De zes virtuosen treden elk jaar vele malen op tijdens concerten en special gelegenheden in Nederland, waaronder meer dan eens tijdens evenementen waar Spoetnik (mede)organisator van was. Daardoor is een speciale band tussen Spoetnik en Uzory ontstaan en alleen al daarom mag vanzelfsprekend dit met internationale prijzen overladen ensemble niet ontbreken bij 'Spoetnik in Oekraïne'.

Zie voor meer informatie de website van Uzory.

Elena Kopanychuk

Elena Kopanychuk Elena Volodymirivna Kopanychuk komt uit de omgeving van Cherson. Op studeerde muziek en cultuur in Kiev en werd zangeres bij het Oekraïnse koor Vyriovka, Filharmonia van Chmelnitsky en folklore-ensemble Junist Podillya. Zij woont nu reeds enige jaren in Hengelo en is artistiek leider en zangeres bij Roesalka, zingt bij operettegezelschap Capriccio en als gast-soliste bij diverse koren. Zij verwierf nationale bekendheid door haar deelname aan het tv-programma Una Voice Particulare.

Lysenko koorLysenko koor

Het vanuit Nieuwegein operende Lysenko koor is vernoemd is naar de Oekraïense componist M.V. Lysenko (1842 tot 1912). Het koor kent een rijke historie en bestaat uit een enthousiaste groep van ca. 45 vrouwen en mannen onder leiding van dirigente Irina Gorvanko. Het repertoire bestaat uit een volledig concertprogramma opgebouwd uit liturgische en profane (volksliederen) gezangen uit Oekraïne.

Zie voor meer informatie de website van het Lysenko koor.

Ondersteuning

Het benefietconcert 'Spoetnik voor Oekraïne' is mogelijk gemaakt door de inspanningen van Spoetnik's vrijwilligers en de financiële steun van de volgende bedrijven en organisaties:

Natuurlijk blijft Spoetnik op zoek naar de steun van meerdere sponsors voor ons benefietconcert. Een speciaal informatiepakket voor sponsors is beschikbaar, stuur ons een email als uw bedrijf of organisatie geïnteresseerd is om "Spoetnik voor Oekraïne" te ondersteunen.

Theater Zuidplein

'Spoetnik in Oekraïne' vindt in de grote zaal van het Theater Zuidplein. Deze zaal heeft een capaciteit van bijna 600 personen. De kaarten voor het concert zijn niet plaatsgebonden, u kunt dus zelf uw eigen comfortabele stoel uitkiezen. Het gebruik van de garderobe is gratis en het theater is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De foyer is voorzien van het Theatercafe Z.
Zie ook de website van het theater, www.theaterzuidplein.nl. Kaarten zijn te bestellen en reserveren via Kassa Theater Zuidplein

Adres

Theater Zuidplein
Zuidplein 60-64
3083 CW Rotterdam

Bereikbaarheid

overgenomen van de website van het Theater Zuidplein

Openbaar vervoer

Metro

Vanaf Rotterdam CS met de Erasmuslijn richting Slinge of Spijkenisse. Uitstappen bij station Zuidplein.

Bus

Vanuit de stad en de regio Rijnmond e.o. zijn er diverse busverbindingen van en naar Zuidplein.
Voor vertrektijden en -punten belt u 0900 - 92 92 (€ 0.50 per minuut). Een zogeheten lijnennetplattegrond is verkrijgbaar bij RET-informatiepunten, of kijk op www.ov9292.nl.

Eigen vervoer

  • Vanaf centrum Rotterdam: via de Maastunnel of via de Erasmusbrug volg de borden richting Zuidplein.

  • Vanaf Amsterdam, Den Haag (A13, A20): volg de borden ‘centrum’ en ‘Maastunnel’, door de Maastunnel, rechtdoor richting Zuidplein.

  • Vanaf Utrecht (A20, A16): via de Van Brienenoordbrug, Strevelsweg richting Zuidplein.

  • Vanaf Vlissingen, Dordrecht, Breda (A16, A15, A29): via de Drechttunnel, vanaf Rijksweg afslag Vaanweg. Volg de borden richting Zuidplein.

  • Vanaf Brielle: aankomst via Zuiderparkweg, afslag bij Ahoy’ richting Zuidplein.

Parkeren

In de naaste omgeving van Theater Zuidplein kunt u (betaald) parkeren. Betaling is alleen mogelijk met chipknip. U kunt ook parkeren bij Zwembad Charlois, schuin tegenover Theater Zuidplein en bij Q-Park, de parkeergarage onder Winkelcentrum Zuidplein www.q-park.nl.